Actueel

facebook

Het Vlaardings Prentenboek
Nieuwsbericht | 2012

De volledige collectie Vlaardingse schilderijen, prenten en tekeningen van Streekmuseum Jan Anderson zal worden gepubliceerd in de uitgave 'Vlaardings Prentenboek'. Deze alles omvattende en luxe vormgegeven catalogus bevat afbeeldingen van vele honderden kunstwerken met Vlaardingse scenes en van de hand van Vlaardingse kunstenaars, zoals de bekende tekenaar Paul Westerdijk. Het werk zal verschijnen in november 2012.

Bij voorintekening bedraagt uw prijs € 25,-, na de verschijningsdatum € 30,-

Teken NU voordelig in door een mailtje met naam, adres en telefoonnummer te sturen aan jan@jananderson.nl.Dan bent u in november verzekerd van een exemplaar!

Vermakelijkheden, het uitgaansdagboek van Nic. Bergwerf 1943-1945
Nieuwsbericht | 2012

Naast Nic's belevenissen in het uitgaansleven van Vlaardingen en Schiedam lezen we in dit prachtig vormgegeven dagboek ook dat de oorlog gewoon door ging. De uitgave van het Streekmuseum, nr. 21 in de serie Van 't Oft naar 't Oofd, is een bron van informatie over het leven van een jongeman in de laatste oorlogsjaren en, inderdaad, een bron van vermakelijkheden. Verkrijgbaar bij het streekmuseum en de lokale boekhandel.

Diorama 'Oosthavenkade 1940' van Klaas Bloem nu te zien bij Streekmuseum Jan Anderson
Nieuwsbericht | Oktober 2011

De maand van de geschiedenis begint in het Streekmuseum met een filmweekend

Paasweekend in het Streekmuseum
Nieuwsbericht | Paasweekend 2011

Zaterdag en 2e Paasdag zijn de beide musea op de Kethelweg en in de Willem Beukelszoonstraat open en worden er films vertoond. In de Willem Beukelszoonstraat een rolprent uit 1938 over de Oostwijk, en omdat 400 jaar geleden de Touwbaan is opgericht een film van Jan Schaper over het bedrijf, op de Kethelweg. Daarnaast is er voor de bezoekers dankzij een genereus gebaar van de Stadsbibliotheek voor ieder gezin het boekje “VLAARDINGS EIGEN” beschikbaar. Het boekje in de vorm van de voorloper van het poëziealbum staat vol met gedichten van Vlaardingse kunstenaars. Het is verlucht met afbeeldingen uit “Albums Amicorum” uit de 19e eeuw. (zolang de voorraad strekt) Het Museum aan de Kethelweg 50 en de dependance aan de Willem Beukelszoonstraat 2 zijn geopend op zaterdag en maandag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Presentatie "Wat in de Broekpolder verdween"
Nieuwsbericht | woensdag 20 april 2011

De Broekpolder: ondanks de protesten in de jaren vijftig, werd geen acht geslagen op de productieve boerenbedrijven die eeuwenlang de streek rondom Vlaardingen van Melk Boter en Kaas voorzagen. Tevens was de polder een onderduikplek tijdens de 2e Wereldoorlog. Veel Vlaardingers haalden daar illegaal hun flesje melk.

Aad den Hoedt en Jan Anderson hebben hierover een boekje gemaakt met een kaart waar de boerderijen waren gelegen en alle 29 bedrijven zijn afgebeeld.

Woensdag 20 april om 15.00 wordt het boekje gepresenteerd aan alle in de tegenwoordige Broekpolder gevestigde sportorganisaties.

U wordt uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn in de Rabobank Schiedam, Karel Doormanweg 48.

Vanaf woensdag 20 April 2011 zal deze nieuwste uitgave in de serie "Van 't Oft naar 't Ooft" ook verkrijgbaar zijn bij de bekende boekhandels in Vlaardingen en uiteraard aan het museum op de Kethelweg 50.

 
 

Streekmuseum Jan Anderson

Kethelweg 50
3135GM Vlaardingen

Tel: 010 434 38 43
Fax: 010 434 38 43
E-mail: jan@jananderson.nl

Openingstijden

De eerstvolgende opening van het museum is zaterdag 9 maart 2024.
Het museum is dan geopend van 14:00-16:00..

meer informatie »

Toegang

De toegang is gratis.

Groepen van minimaal 20 personen buiten de openingstijden: € 3,00 per persoon.

ANBI  gegevens »