Actueel

facebook
Jubileum Museumweekend 2 en 3 april 2011
Nieuwsbericht | Museumweekend 2 en 3 april 2011

Aanstaande zaterdag en zondag 2 en 3 april vieren wij voor de dertigste keer het Nationale Museumweekend, waarbij de musea alle aandacht krijgen. Dit keer voor ons dubbel feestelijk omdat onze nieuwe dependance aan de Willem Beukelszoonstraat 2 's morgens om 11.00 uur feestelijk wordt geopend door de Burgemeester van Vlaardingen, Tjerk Bruinsma. De openstelling is vooral nodig omdat er anders in het centrum straks jarenlang geen museale activiteiten zouden zijn.

Jan Anderson heeft niet alleen uit eigen middelen het Rijksmonument gekocht en ingericht als depot voor het Streekmuseum, op de benedenverdieping is een expositieruimte ingericht voor de Archeologische Collectie; de geschiedenis van de verdwenen Vlaardingse bedrijven; de 3 tolborden uit het begin van de 19e eeuw en een kleine selectie visserijmateriaal (ook betrekking hebbend op de laatste Haringhandel van de Firma Nieuwstraten). De 29 vitrines voor de Archeologische verzameling zijn in een bijzonder korte tijd zonder subsidie aangeschaft, ingericht en van nieuwe verlichting voorzien. Zoals altijd is de toegang gratis, en is de toegangstijd gelijk aan het Museum op de Kethelweg: iedere zaterdag en de eerste zondag van de maand van 14.00 uur tot 16.00 uur.

De openingstijd aanstaande zaterdag is van 11.00 tot 16.00 uur. In het museum kunt u kennis maken met onze vrijwilligers. Voor nadere informatie: bel 010-4343843.

Streekmuseum Jan Anderson breidt uit.
Nieuwsbericht | Artikel in het AD van 1 april 2011

Streekmuseum Jan Anderson krijgt aanmoedigings- prijs in het kader van de Wijkparticipatieprijs 2011

31 Maart 2011.

Verzamelaar en museumman Jan Anderson ontving tot zijn verrassing bij de uitreikingsplechtigheid van de "Wijkparticipatieprijs 2011" een aanmoedigingsprijs t.w.v. 1000 euro voor, zoals de oorkonde vermeldt, het "Vastleggen van kennis over de Tweede Wereldoorlog in Vlaardingen" en zijn cursus "Ken uw wijk: Vlaardingerambacht".

Nieuwe aanwinsten 2e wereldoorlogcollectie: maart 2011
Nieuwsbericht | Maart 2011

Een tweetal aanwinsten zijn toegevoegd aan de collectie van het Streekmuseum!

Tafelkleedje

Tafelkleedje met opgestikte appliques, ter herinnering aan de inval der Duitsers en aan de bevrijding.

Rugzak

Dhr. A. Groenendijk schonk ons deze rugzak, met een verhaal. De tas was met het oog op eventuele evacuaties gemaakt bij de zeilmakerij waar hij op kantoor werkte. Op 10 november 1944 kwam de rugzak goed van pas, toen dhr. Groenendijk na de razzia in Rotterdam met ruim vijftigduizend andere mannen als dwangarbeider naar Duitsland werd weggevoerd.

Nieuwe aanwinsten 2e wereldoorlogcollectie: februari 2011
Nieuwsbericht | Februari 2011

Een tweetal aanwinsten zijn toegevoegd aan de collectie van het Streekmuseum!

DARIGOLD melkpoeder

Slechts een lichte plaatselijke oxydatie op het blanke metaal en een paar kleine krasjes in de lak ontsieren dit mooie blik DARIGOLD melkpoeder, dat daarmee in uit-zonderlijk goede staat is voor haar leeftijd. Het blik was in 1946 onderdeel van Amerikaanse voedselhulp van het CARE-programma waarvan ook Nederland haar deel kreeg.

Papieren zak

Een papieren zak die in 1945 een heuse schat verborg: melk-poeder uit Zweden. Het komt zelden voor dat een papieren object de tand des tijds zo goed doorstaan heeft. Werkelijk een prachtige aanwinst voor onze tweede wereldoorlog-collectie.

 
 

Streekmuseum Jan Anderson

Kethelweg 50
3135GM Vlaardingen

Tel: 010 434 38 43
Fax: 010 434 38 43
E-mail: jan@jananderson.nl

Openingstijden

De eerstvolgende opening van het museum is zaterdag 28 januari 2023.
Het museum is dan geopend van 14:00-16:00..

meer informatie »

Toegang

De toegang is gratis.

Groepen van minimaal 20 personen buiten de openingstijden: € 3,00 per persoon.

ANBI  gegevens »