Actueel

facebook
Arij Kop - Geuzenleider en Vlaardingen
Nieuwsbericht | zaterdag 02 maart 2019
image

Zaterdag middag 2 maart 2019 is alweer boekje nummer 54 uit de serie 'van 't Oft naar 't Oofd' : 'Arij Kop - Geuzenleider en Vlaardingen' aangeboden door de burgemeester van Vlaardingen Annemiek Jetten aan de drie dochters van Arij Kop. Het boekje is, zoals alle vorige boekjes over het geuzen verzet, geschreven door Jan van Hees. Vooraf gaande, en tijdens, de presentatie zijn opnamen gemaakt door RTL TV. Interview met de gezusters Kop en Jan Anderson. Het tijdstip van de twee uitzendingen zijn nog niet bekend, dat verneemt u later van ons.

50 Topstukken uit het Streekmuseum Jan Anderson
Nieuwsbericht | maandag 24 december 2018
image

Vrijdag 21 december is onder grote belangstelling de tentoonstelling: '50 Topstukken uit het Streekmuseum Jan Anderson' geopend door wethouder Bart de Leede. Vooraf interviewde Perry Moree Jan Anderson.

Al meer dan 60 jaar verzamelt Jan Anderson alles over de geschiedenis van Vlaardingen. Speciaal voor Museum Vlaardingen heeft Anderson een selectie gemaakt van 50 topstukken. De tentoonstelling is te zien in Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54, 3131 AG Vlaardingen.

Gelijktijdig is deel 53 uit de serie 'van 't Oft naar 't Oofd' gepresenteerd en aangeboden. 50 TOPSTUKKEN door Jan Anderson en Hans Bakker.

Uitgave Streekmuseum Jan Anderson.

Druk Stout Grafische Dienstverlening, Vlaardingen.

De boekjes zijn te koop in de erkende boekhandel, Museum Vlaardingen en vanzelfsprekend in het Streekmuseum Jan Anderson.

Nieuwe Vlaardingers
Nieuwsbericht | vrijdag 23 november 2018
image

Vrijdag 23 november presenteerde wij ons 52e deel uit de serie 'van 't Oft naar 't Oofd' : 'NIEUWE VLAARDINGERS' in de Stadsgehoorzaal te Vlaardingen. Het boekje werd aan de nieuwe Vlaardingers overhandigd door de wethouders Jacky Sillos - Knaap en Bart de Leede. Nieuwe Vlaardingers is een speciale uitgave in de historische reeks van het Streekmuseum Jan Anderson. Het boekje geeft een kijkje in de Vlaardingse levens van zestien nieuwe inwoners. Zestien mensen die huis en haard hebben verlaten. Vaak lang onderweg zijn geweest. Via een verblijf in een asielzoekerscentrum kregen zij Vlaardingen als nieuwe woonplaats toegewezen.

Eerlijk duurt het langst
Nieuwsbericht | dinsdag 15 mei 2018
image

Dinsdag 15 mei 2018 is alweer het 51e deel uit de serie "van 't Oft naar 't Oofd" overhandigd aan wethouder Hans Versluijs, die het boekje kreeg overhandigd van Ada Pellaerts van de werkgroep Fair Trade. Het boekje bevat een ruime keuze aan tekeningen van de oud-Vlaardinger Len Munnink. Deze uitgave 'Eerlijk duurt het langst' is gericht op de jeugd. Maar ook ouderen zullen het zeker waarderen.

1000 Jaar Vlaardingen 1018 - 2018
Nieuwsbericht | zaterdag 28 april 2018
image

Zaterdag 28 april 2018 is alweer ons 50e boekje in de serie "van 't Oft naar 't Oofd" gepresenteerd: '1000 Jaar Vlaardingen 1018 - 2018'. Jan Anderson vertelde over de kerk op de terp naar de burcht aan de rivier, via de vissersplaats, naar de 3e havenstad van Nederland tot de snelst groeiende stad van Nederland, Vlaardingen. Judith Tegelaar, directeur van het Erfgoedhuis Zuid-Holland belichte het belang van het Streekmuseum en de tentoonstelling. Waarna onze burgemeester mevrouw Annemiek Jetten de opening verrichten. Tevens werd er nog een extra exemplaar overhandigd aan Renske Verbeek van de Stadsgehoorzaal te Vlaardingen.

Deze publicatie is mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en het Van West Fonds. De foto's zijn van Hans Bakker. Uitgave Streekmuseum Jan Anderson, Vlaardingen. Druk zoals gewoonlijk: Stout Grafische Dienstverlening, Vlaardingen. Het boekje is verkrijgbaar in de boekhandel en het Streekmuseum voor € 3,50.

 
 

Streekmuseum Jan Anderson

Kethelweg 50
3135GM Vlaardingen

Tel: 010 434 38 43
Fax: 010 434 38 43
E-mail: jan@jananderson.nl

Openingstijden

De eerstvolgende opening van het museum is zaterdag 28 januari 2023.
Het museum is dan geopend van 14:00-16:00..

meer informatie »

Toegang

De toegang is gratis.

Groepen van minimaal 20 personen buiten de openingstijden: € 3,00 per persoon.

ANBI  gegevens »