Actueel

facebook
Historische Vereniging Vlaardingen
Nieuwsbericht | dinsdag 23 januari 2018
image

Dinsdag 23 januari 2018 waren de leden van de Historische Vereniging Vlaardingen op bezoek in het Streekmuseum. Dit naar aanleiding van de huidige tentoonstelling 'Vlaardingse bedrijven na de Tweede Wereldoorlog'. Voorzitter Ted Hartman van de Vereniging hete een ieder welkom. En na eerst geluisterd te hebben naar de lezing van Jan Anderson over dit onderwerp bezochten de leden de expositie op de oude hooizolder.

Vlaardings ABC
Nieuwsbericht | zaterdag 06 januari 2018
image

Tijdens de Nieuwjaars Receptie van de gemeente Vlaardingen heeft iedere bezoeker een gratis uitgave van nummer 47 ontvangen uit de serie "van 't Oft naar 't Oofd" VLAARDINGS ABC. Een Vlaardings alfabet aan de hand van voorwerpen uit de collectie van Streekmuseum Jan Anderson. Rotterdammer Keer Plaisier heeft in deze uitgave verschillende onderwerpen uit onze rijke historie op ludieke manier beschreven, Hans Bakker maakte de foto's. De mannen van Stout Grafische Dienstverlening Vlaardingen, maakten er uiteindelijk weer een fraai boekje van. (Foto's Paul Meuldijk)

Hoflaan en Hoflaankerk
Nieuwsbericht | zaterdag 02 december 2017
image

Zaterdag 2 december is alweer het 46e deel uit de serie van 't Oft naar 't Oofd van het Streekmuseum Jan Anderson, 'De Hoflaan en de Hoflaankerk', aangeboden aan Sinterklaas. Dit heuglijke gebeuren vond plaats in de Hoflaankerk. Tijdens de binnenkomst van de Sint en zijn zwarte Pieten werd er spontaan gezongen. Jan Anderson sprak de toehoorders toe en was vereerd met weer een uitgave uit zijn veel gekochte serie.

Het boekje werd aangeboden door de auteur W.J. Scholl aan Sinterklaas. De Sint was hier reuze blij verrast mee en spoedde zich toch weer snel naar buiten want 'er wachten weer veel kindertjes op mij'. Het boekje is te koop in de boekhandel, Hoflaankerk en in het Streekmuseum Jan Anderson voor de prijs van € 2,50.

Holiërhoekse Polder
Nieuwsbericht | donderdag 28 september 2017

Nieuw in de serie van 't Oft naar 't Oofd een boekje over de grootste en nieuwste wijk van Vlaardingen. Het deel van Delftland tussen Schipluiden en Vlaardingen is de afgelopen 40 jaar omgevormd tot een natuurlijk recreatiegebied. De bewoner Dick van der Velden heeft deze ontwikkeling bijgehouden, vastgelegd, gefotografeerd en hiervan de publicatie gemaakt 'Holiërhoekse Polder van weidegebied tot recreatiegebied' Deel 45, uitgave Streekmuseum Jan Anderson.

Natuurlijk gedrukt en opgemaakt door Stout Grafische Dienstverlening, Vlaardingen.

Bijzonder schenking
Nieuwsbericht | vrijdag 04 augustus 2017
image

Er gaat geen dag voorbij of er wordt bij het Streekmuseum wel iets bijzonders aangeboden. Afgelopen week zelfs uit Den Helder, eerste jaargangen van Vlaardingse dagbladen, perkamenten documenten, enveloppen met lakzegels uit 1874. Met een hele serie oude foto's. Twee unieke rijkelijk versierde Thoramantels uit de Joodse gemeenschap. Uit Leusden zijn mensen gekomen met oude verpakkingen van drogisterijen.

Prachtige schenking was deze week de 22 plakboeken, met duizenden verzamelde geboorte kaartjes, van Nanny Trouerbach ter Morche. Nanny heeft bijna geheel Vlaardingen vanaf 1969 tot 2004 geholpen met de geboorte. Een unieke collectie kaartjes, van het begin tot het einde is de ontwikkeling van het ontwerpen en druktechniek duidelijk zichtbaar.

 
 

Streekmuseum Jan Anderson

Kethelweg 50
3135GM Vlaardingen

Tel: 010 434 38 43
Fax: 010 434 38 43
E-mail: jan@jananderson.nl

Openingstijden

De eerstvolgende opening van het museum is zaterdag 1 oktober 2022.
Het museum is dan geopend van 14:00-16:00..

meer informatie »

Toegang

De toegang is gratis.

Groepen van minimaal 20 personen buiten de openingstijden: € 3,00 per persoon.

ANBI  gegevens »