Actueel

facebook
Bijzonder schenking
Nieuwsbericht | vrijdag 04 augustus 2017
image

Er gaat geen dag voorbij of er wordt bij het Streekmuseum wel iets bijzonders aangeboden. Afgelopen week zelfs uit Den Helder, eerste jaargangen van Vlaardingse dagbladen, perkamenten documenten, enveloppen met lakzegels uit 1874. Met een hele serie oude foto's. Twee unieke rijkelijk versierde Thoramantels uit de Joodse gemeenschap. Uit Leusden zijn mensen gekomen met oude verpakkingen van drogisterijen.

Prachtige schenking was deze week de 22 plakboeken, met duizenden verzamelde geboorte kaartjes, van Nanny Trouerbach ter Morche. Nanny heeft bijna geheel Vlaardingen vanaf 1969 tot 2004 geholpen met de geboorte. Een unieke collectie kaartjes, van het begin tot het einde is de ontwikkeling van het ontwerpen en druktechniek duidelijk zichtbaar.

Levensloop van de haringlogger VL92 Balder
Nieuwsbericht | donderdag 13 juli 2017
image

Donderdag 13 juli is uitgave 44 van het Streekmuseum in de serie van 't Oft naar 't Oofd 'Levensloop van de haringlogger VL92 Balder' aangeboden door Leo Verhart, voorzitter Stichting Zeillogger Balder aan de voormalige voorzitter van de Stichting, Henk van Beek. De rijke geschiedenis van de VL92 Balder is beschreven door Bert Otto en Henk van Beek. Vanzelf sprekend weer gedrukt bij Stout Grafische Dienstverlening, Vlaardingen. Deze publicatie is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Zeilloger Balder. Uitgave Streekmuseum Vlaardingen.

Dank aan Restaurant De Westkaai voor de gastvrije ontvangst.

Stadsghoorzaal
Nieuwsbericht | vrijdag 09 juni 2017
image

Tijdens de 'TALK of the TOWN' , vrijdag avond 9 juni 2017, in de Harmonie te Vlaardingen is alweer onze uitgave deel 43 uit de serie van 't Oft naar 't Oofd 'Stadsgehoorzaal' aangeboden aan wethouder Arnout Hoekstra. Geschreven door Aad den Hoedt en wederom gedrukt door Stout Grafische Dienstverlening, Vlaardingen.

Rondleidingen op de maandagen
Nieuwsbericht | dinsdag 23 mei 2017
image

John Boere en Nico van de Vaart hebben als rondleiders de taak van Jan Anderson overgenomen op de maandagen vanaf januari tot eind mei 2017. John en Nico hebben ruim 800 leerlingen van alle Vlaardingse basisscholen uit groep 7 de geschiedenis verteld van Vlaardingen in de 2e Wereldoorlog. Deze voorlichting lessen werd in samenwerking met het Stadsarchief gegeven.

Culture Candy
Nieuwsbericht | maandag 10 april 2017
image

Maandag 10 april 2017 was er weer voor ruim 380 brugklassers in Vlaardingen de jaarlijkse Culture Candy. De bedoeling is dat de leerlingen een beetje cultuur 'op snuiven' bij diversen culturele instellingen. Op de fiets en lopend brachten de jongens en meisjes ook een bezoek aan het Streekmuseum.

 
 

Streekmuseum Jan Anderson

Kethelweg 50
3135GM Vlaardingen

Tel: 010 434 38 43
Fax: 010 434 38 43
E-mail: jan@jananderson.nl

Openingstijden

De eerstvolgende opening van het museum is zaterdag 22 januari 2022.
Het museum is dan geopend van 14:00-16:00..

meer informatie »

Toegang

De toegang is gratis.

Groepen van minimaal 20 personen buiten de openingstijden: € 3,00 per persoon.

ANBI  gegevens »