Actueel

facebook

Omroep Vlaardingen
Nieuwsbericht | vrijdag 06 december 2019
image

Omroep Vlaardingen rechtstreeks uit het Streekmuseum Jan Anderson, woensdag 4 december 2019. 'Waterweg wordt Wakker' van 7.00 - 10.00 uur, presentatie Aad van der Steen en Paul Marseille. Een programma waar werd gesproken over het ontstaan van het museum en de 'GROOTSE' verzameling van Jan, zijn lievelings objecten en de huidige tentoonstelling 'speelgoed'. Als gast was Ted Hartman (voorzitter Historische Vereniging Vlaardingen) op bezoek. Ted vertelde hoe belangrijk de Vereniging is en de samenwerking met het Streekmuseum. Na veel historie en nieuws te hebben besproken, afwisselend met muziek waren de drie uren uitzending weer snel voorbij.

Hebben jullie al iets gevonden?
Nieuwsbericht | zaterdag 13 juli 2019

Vorig jaar is het 60-jarig jubileum van de Archeologische Vereniging Helinium en het 45-jarig bestaan van de Archeologische dienst van de gemeente Vlaardingen in alle stilte voorbij gegaan. Ter gelegenheid daarvan verschijnt nu een boekje in de reeks van 't Oft naar 't Oofd' van Streekmuseum Jan Anderson. De titel is 'Hebben jullie al iets gevonden?' Het is de karakteristieke vraag die bezoekers stellen bij een archeologisch onderzoek. Het boekje is geschreven door de Helinium leden Albert Luten en Hilde van Wensveen, in overleg met de archeologen van de gemeente Vlaardingen.

Het boekje beschrijft de geschiedenis van de archeologie in Vlaardingen aan de hand van een aantal interviews en een twintigtal vondsten.

Op woensdag 18 september wordt het eerste exemplaar uitgereikt aan wethouder Cultuur en Erfgoed Bart de Leede. De presentatie zal plaats vinden in het Archeologisch en Bouwhistorisch Depot aan de Waalstraat 100a (boven de bibliotheek). Aanvang 20.00 uur, toegang gratis. Zaal open vanaf 19.30 uur.

Deze uitgave kost € 3,50, 44 pagina's volledig in kleur. Vanaf woensdag 18 september verkrijgbaar in de boekhandel, Streekmuseum Jan Anderson en de Archeologische Vereniging.

De Donkere Jaren van Vlaardingen
Nieuwsbericht | donderdag 06 juni 2019
image

Donderdag 6 juni 2019, precies 75 jaar na de landing in Normandië, was de presentatie van deel 3 'De Donkere Jaren van Vlaardingen'. Dit vond plaats in een volle kerkzaal van de Bethelkerk te Vlaardingen. Na een inleiding van Jan Anderson reikte hij samen met Hjalmar Teunissen het eerste exemplaar uit aan historicus Ad van Liempt. Van Liempt bedankte de beide auteurs voor hun inzet en voortreffelijke uitgave.

Stadsarchivaris Harm Jan Luth sprak namens de gemeente Vlaardingen. Marielle Hendriks bedankte voor een stuk historie en erfgoed namens het Erfgoedhuis Zuid-Holland.

'De Donkere jaren van Vlaardingen' deel drie (250 pagina's) kost € 29,95 euro en is te koop in het Streekmuseum jan Anderson, Kethelweg 50, en in de boekhandels te Vlaardingen.

Deze uitgave is wederom gerealiseerd door Stout Grafische Dienstverlening, Vlaardingen.

Arij Kop - Geuzenleider en Vlaardingen
Nieuwsbericht | zaterdag 02 maart 2019
image

Zaterdag middag 2 maart 2019 is alweer boekje nummer 54 uit de serie 'van 't Oft naar 't Oofd' : 'Arij Kop - Geuzenleider en Vlaardingen' aangeboden door de burgemeester van Vlaardingen Annemiek Jetten aan de drie dochters van Arij Kop. Het boekje is, zoals alle vorige boekjes over het geuzen verzet, geschreven door Jan van Hees. Vooraf gaande, en tijdens, de presentatie zijn opnamen gemaakt door RTL TV. Interview met de gezusters Kop en Jan Anderson. Het tijdstip van de twee uitzendingen zijn nog niet bekend, dat verneemt u later van ons.

50 Topstukken uit het Streekmuseum Jan Anderson
Nieuwsbericht | maandag 24 december 2018
image

Vrijdag 21 december is onder grote belangstelling de tentoonstelling: '50 Topstukken uit het Streekmuseum Jan Anderson' geopend door wethouder Bart de Leede. Vooraf interviewde Perry Moree Jan Anderson.

Al meer dan 60 jaar verzamelt Jan Anderson alles over de geschiedenis van Vlaardingen. Speciaal voor Museum Vlaardingen heeft Anderson een selectie gemaakt van 50 topstukken. De tentoonstelling is te zien in Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54, 3131 AG Vlaardingen.

Gelijktijdig is deel 53 uit de serie 'van 't Oft naar 't Oofd' gepresenteerd en aangeboden. 50 TOPSTUKKEN door Jan Anderson en Hans Bakker.

Uitgave Streekmuseum Jan Anderson.

Druk Stout Grafische Dienstverlening, Vlaardingen.

De boekjes zijn te koop in de erkende boekhandel, Museum Vlaardingen en vanzelfsprekend in het Streekmuseum Jan Anderson.

 
 

Streekmuseum Jan Anderson

Kethelweg 50
3135GM Vlaardingen

Tel: 010 434 38 43
Fax: 010 434 38 43
E-mail: jan@jananderson.nl

Openingstijden

De eerstvolgende opening van het museum is zaterdag 27 april 2024.
Het museum is dan geopend van 14:00-16:00..

meer informatie »

Toegang

De toegang is gratis.

Groepen van minimaal 20 personen buiten de openingstijden: € 3,00 per persoon.

ANBI  gegevens »