Actueel

facebook

Vlaardingen in Coronatijd
Nieuwsbericht | woensdag 30 september 2020
image

Woensdag 30 september 2020 is in het Streekmuseum Jan Anderson deel 58 uit de serie 'van 't Oft naar 't Oofd' overhandigd aan de auteur zelf. Paul Meuldijk nam het boekje in ontvangst van Jan Anderson. De bedoeling was dat de burgemeester van Vlaardingen Bas Eenhoorn het eerste exemplaar in het museum uitgereikt zou krijgen. De burgemeester vond het risico te groot, i.v.m. corona, om in een kleine ruimte te komen. Daarom waren Jan Anderson en Paul Meuldijk eerder deze dag naar het gemeentehuis gegaan om het eerste exemplaar aan Bas Eenhoorn te overhandigen.

Pepijn Stratmann verwelkomde de bezoekers met zijn vrolijke melodietjes op zijn draaiorgel. Deel 58 'Vlaardingen in coronatijd' in de serie van 'van 't Oft naar 't Oofd'. Paul Meuldijk beschrijft de diversen situaties in Vlaardingen en illustreert deze met zijn opnamen.

Uitgave Streekmuseum Jan Anderson. Druk Stout Grafische Dienstverlening, Vlaardingen. Het boekje is in de erkende boekhandel en het Streekmuseum te verkrijgen voor € 3,50.

Omroep Max maakte opnamen in het Streekmuseum
Nieuwsbericht | maandag 11 mei 2020
image

Maandag morgen 11 mei 2020 maakte omroep MAX opnamen in het Streekmuseum. Jan Anderson vertelde van het begin van zijn verzameling tot heden, en wat hij nog voor de toekomst bewaard wilt hebben. De TV uitzending is vermoedelijk Hemelvaartsdag 21 mei a.s. Maar dat staat nog niet vast!

Wij zullen als het bekend is wanneer de uitzending op de TV te zien is dit kenbaar maken.

Tussen Kerst en Nieuwjaar
Nieuwsbericht | vrijdag 20 december 2019

Het Streekmuseum is tussen Kerst en Nieuwjaar (2019) iedere middag geopend. Als extra service voor ouders en grootouders zijn die week alle tentoonstellingen van 14.00 tot 16.00 uur gratis (zoals altijd) te bezichtigen. De tentoonstelling over kinderspeelgoed, de vis als gebruiksvoorwerp en de geschiedenis van Vlaardingen vanaf 1018 zijn dan te zien. Tevens vertonen wij een oud Polygoon journaal uit 1940.

Omroep Vlaardingen
Nieuwsbericht | vrijdag 06 december 2019
image

Omroep Vlaardingen rechtstreeks uit het Streekmuseum Jan Anderson, woensdag 4 december 2019. 'Waterweg wordt Wakker' van 7.00 - 10.00 uur, presentatie Aad van der Steen en Paul Marseille. Een programma waar werd gesproken over het ontstaan van het museum en de 'GROOTSE' verzameling van Jan, zijn lievelings objecten en de huidige tentoonstelling 'speelgoed'. Als gast was Ted Hartman (voorzitter Historische Vereniging Vlaardingen) op bezoek. Ted vertelde hoe belangrijk de Vereniging is en de samenwerking met het Streekmuseum. Na veel historie en nieuws te hebben besproken, afwisselend met muziek waren de drie uren uitzending weer snel voorbij.

Hebben jullie al iets gevonden?
Nieuwsbericht | zaterdag 13 juli 2019

Vorig jaar is het 60-jarig jubileum van de Archeologische Vereniging Helinium en het 45-jarig bestaan van de Archeologische dienst van de gemeente Vlaardingen in alle stilte voorbij gegaan. Ter gelegenheid daarvan verschijnt nu een boekje in de reeks van 't Oft naar 't Oofd' van Streekmuseum Jan Anderson. De titel is 'Hebben jullie al iets gevonden?' Het is de karakteristieke vraag die bezoekers stellen bij een archeologisch onderzoek. Het boekje is geschreven door de Helinium leden Albert Luten en Hilde van Wensveen, in overleg met de archeologen van de gemeente Vlaardingen.

Het boekje beschrijft de geschiedenis van de archeologie in Vlaardingen aan de hand van een aantal interviews en een twintigtal vondsten.

Op woensdag 18 september wordt het eerste exemplaar uitgereikt aan wethouder Cultuur en Erfgoed Bart de Leede. De presentatie zal plaats vinden in het Archeologisch en Bouwhistorisch Depot aan de Waalstraat 100a (boven de bibliotheek). Aanvang 20.00 uur, toegang gratis. Zaal open vanaf 19.30 uur.

Deze uitgave kost € 3,50, 44 pagina's volledig in kleur. Vanaf woensdag 18 september verkrijgbaar in de boekhandel, Streekmuseum Jan Anderson en de Archeologische Vereniging.

 
 

Streekmuseum Jan Anderson

Kethelweg 50
3135GM Vlaardingen

Tel: 010 434 38 43
Fax: 010 434 38 43
E-mail: jan@jananderson.nl

Openingstijden

De eerstvolgende opening van het museum is zaterdag 27 juli 2024.
Het museum is dan geopend van 14:00-16:00..

meer informatie »

Toegang

De toegang is gratis.

Groepen van minimaal 20 personen buiten de openingstijden: € 3,00 per persoon.

ANBI  gegevens »