Actueel

facebook

Nieuwe Vlaardingers
Nieuwsbericht | vrijdag 23 november 2018
image

Vrijdag 23 november presenteerde wij ons 52e deel uit de serie 'van 't Oft naar 't Oofd' : 'NIEUWE VLAARDINGERS' in de Stadsgehoorzaal te Vlaardingen. Het boekje werd aan de nieuwe Vlaardingers overhandigd door de wethouders Jacky Sillos - Knaap en Bart de Leede. Nieuwe Vlaardingers is een speciale uitgave in de historische reeks van het Streekmuseum Jan Anderson. Het boekje geeft een kijkje in de Vlaardingse levens van zestien nieuwe inwoners. Zestien mensen die huis en haard hebben verlaten. Vaak lang onderweg zijn geweest. Via een verblijf in een asielzoekerscentrum kregen zij Vlaardingen als nieuwe woonplaats toegewezen.

Eerlijk duurt het langst
Nieuwsbericht | dinsdag 15 mei 2018
image

Dinsdag 15 mei 2018 is alweer het 51e deel uit de serie "van 't Oft naar 't Oofd" overhandigd aan wethouder Hans Versluijs, die het boekje kreeg overhandigd van Ada Pellaerts van de werkgroep Fair Trade. Het boekje bevat een ruime keuze aan tekeningen van de oud-Vlaardinger Len Munnink. Deze uitgave 'Eerlijk duurt het langst' is gericht op de jeugd. Maar ook ouderen zullen het zeker waarderen.

1000 Jaar Vlaardingen 1018 - 2018
Nieuwsbericht | zaterdag 28 april 2018
image

Zaterdag 28 april 2018 is alweer ons 50e boekje in de serie "van 't Oft naar 't Oofd" gepresenteerd: '1000 Jaar Vlaardingen 1018 - 2018'. Jan Anderson vertelde over de kerk op de terp naar de burcht aan de rivier, via de vissersplaats, naar de 3e havenstad van Nederland tot de snelst groeiende stad van Nederland, Vlaardingen. Judith Tegelaar, directeur van het Erfgoedhuis Zuid-Holland belichte het belang van het Streekmuseum en de tentoonstelling. Waarna onze burgemeester mevrouw Annemiek Jetten de opening verrichten. Tevens werd er nog een extra exemplaar overhandigd aan Renske Verbeek van de Stadsgehoorzaal te Vlaardingen.

Deze publicatie is mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en het Van West Fonds. De foto's zijn van Hans Bakker. Uitgave Streekmuseum Jan Anderson, Vlaardingen. Druk zoals gewoonlijk: Stout Grafische Dienstverlening, Vlaardingen. Het boekje is verkrijgbaar in de boekhandel en het Streekmuseum voor € 3,50.

DE LAATSTE TIJD 'Vijf jaar Hospice De Margriet in Vlaardingen'
Nieuwsbericht | donderdag 12 april 2018
image

Donderdag 12 april is alweer onze 49e uitgave uit de serie "van 't Oft naar 't Oofd" "DE LAATSTE TIJD 'Vijf jaar Hospice De Margriet in Vlaardingen'" aangeboden in het Delta Hotel te Vlaardingen. Dit gebeurde tijdens de bijenkomst van het 1e lustrum van Hospice De Margriet. Na de inleidende speech van voorzitter Ben van der Velde volgde een toespraak van Jan Slagter van omroep Max. De discussie werd geleid door Paul Rozenmuller waarna het boekje door Jan Anderson en auteur Frans Assenberg werd overhandigd aan Jan Slagter.

Deze publicatie is geschreven door Frans Assenberg en mogelijk gemaakt door Stichting Jan Anderson, Rita Boon en Hospice De Margriet, Vlaardingen. Uitgave Streekmuseum Jan Anderson, Vlaardingen. Drukwerk Stout Grafische Dienstverlening, Vlaardingen. Het boekje is voor maar € 2,50 te koop in het Streekmuseum, Hospice De Margriet en de boekhandel in Vlaardingen.

Historische Vereniging Vlaardingen
Nieuwsbericht | dinsdag 23 januari 2018
image

Dinsdag 23 januari 2018 waren de leden van de Historische Vereniging Vlaardingen op bezoek in het Streekmuseum. Dit naar aanleiding van de huidige tentoonstelling 'Vlaardingse bedrijven na de Tweede Wereldoorlog'. Voorzitter Ted Hartman van de Vereniging hete een ieder welkom. En na eerst geluisterd te hebben naar de lezing van Jan Anderson over dit onderwerp bezochten de leden de expositie op de oude hooizolder.

 
 

Streekmuseum Jan Anderson

Kethelweg 50
3135GM Vlaardingen

Tel: 010 434 38 43
Fax: 010 434 38 43
E-mail: jan@jananderson.nl

Openingstijden

De eerstvolgende opening van het museum is zaterdag 10 juni 2023.
Het museum is dan geopend van 14:00-16:00..

meer informatie »

Toegang

De toegang is gratis.

Groepen van minimaal 20 personen buiten de openingstijden: € 3,00 per persoon.

ANBI  gegevens »